Din întâmplare. Sau nu.

În urmă cu vreo câțiva ani am văzut un film, The adjustment bureau”.
E un fel de SF, thriller și romance. Zice IMDb.
Oricum ar fi, mi-a plăcut mult de tot. Acum s-a nimerit să îl revăd. Sau poate nu. Poate că așa trebuia. Fix despre asta este. Despre liberul arbitru, pe care îl avem, sau doar credem că îl avem. Despre întrebarea pe care toți, măcar o dată-n viață ne-o punem. Aceea despre destin și despre faptul că el există, ori poate e doar controlat cumva, de undeva, de cineva.
E o poveste care spune că, într-un fel sau altul, oamenii nu se întâlnesc deloc din greșeală. Că deciziile pe care le iau pot să fie la o milisecundă de schimbarea totală a unei vieți. Ori a mai multora.
V-ați întrebat vreodată dacă unii oameni erau meniți să rămână în viețile voastre și totuși nu s-a întâmplat? Ori poate v-ați întrebat de ce unii oameni vă apar în cale, total întâmplător și apoi dispar? Cea mai mare întrebare e de ce reapar. La intervale de timp. Parcă din cea mai mare întâmplare. Oare chiar așa o fi? Oare chiar ne sincronizăm, desincronizăm, resincronizăm din întâmplare? Sau poate chiar trebuie să fie așa, iar noi doar urmăm niște drumuri nemarcate, dar atât de bine pregătite pentru noi?
Eu m-am întrebat. De multe ori. Uneori am primit și răspunsuri. Tot din întâmplare (sau nu). Alteori am primit doar un alt set de întrebări. Probabil încă se scrie drumul pentru răspunsurile lor.
Recomand filmul. Ori nuvela după care a fost realizat. Cine știe de unde i-o fi venit ideea scriitorului. Vom rămâne mereu cu micuța întrebare. To…destiny or not to destiny?! 😉

IMG_20181117_114645

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s